‘Ik Ook Van Jou’
INCOMPANY

Herkent u dit?

 • Zitten uw medewerkers soms met de handen in het haar als zij werken met stellen die van elkaar verwijderd zijn en kinderen die klem zitten?
 • Geven medewerkers aan dat deze onzekerheid ook een gevolg is van het missen van de juiste kennis en tools om deze cliënten en gezinnen verder te helpen?
 • Wilt u preventief werken op het gebied van (v)echtscheiding, ouderschap en relaties maar weet u niet hoe?
 • U zoekt naar aanbod ‘preventie echtscheiding’ voor ‘Kansrijke Start’ en ‘de eerste 1000 dagen’?

Professionals binnen uw organisatie kunnen leren om stellen adequaat te ondersteunen bij het gezond investeren in hun relatie en het vormen van een gelukkig gezin. Wanneer partners op de juiste manier samen kunnen blijven, ook in het ouderschap, is er voor de kinderen ruimte om zich positief en gezond te ontwikkelen.

Waarom is het zo belangrijk dat gemeenten en welzijns organisaties zich verdiepen in positief en gezond partnerschap?

 • Een scheiding veroorzaakt vaak veel stress, met enorme impact op het welzijn van ouders en kind. Voor professionals is het vaak ingewikkeld om ouders te ondersteunen in een gezonde relatie waarin ze als team optreden omdat er veel begeleiding en hulp gericht is op opvoedingsondersteuning.
 • Kennis, inzicht en de juiste begeleidingsvorm kan het aantal scheidingen verminderen en welzijn van ouders en kinderen verhogen. Hoe leer je ouders om samen ook partners en geliefden te blijven zodat ze een stevig fundament bieden voor de ontwikkeling van hun kind(eren) en hun relatie ‘babyproof’ wordt? Wat moeten partners weten voordat ze een gezin starten?
 • Er is een wettelijke (verplichte) regierol mbt opvoedondersteuning (jeugdwet). Met IOVJ wordt hier op ingestoken.
 • Wetenschappelijk is aangetoond dat preventie kinderleed en scheidingen voorkomt.

Een op maat afgestemde Incompany training waarbij de sociale professional met een preventieve relatietraining werkt, werpt vruchten af. Onzekerheid om cliënten te ondersteunen in gezond partnerschap, en daarmee dus gezond ouderschap, neemt af.

Wat is de inhoud van de incompany training?

Na de Ik Ook Van Jou – train de trainer opleiding zijn uw medewerkers bekend met:

 • Hoe cliënten te ondersteunen in een krachtige en realistische relatie
 • De kenmerken van een gezonde en positieve relatie
 • Hoe de preventieve, evidence based relatietraining Ik Ook van Jou in te zetten in uw organisatie

Preventief beleid:
Voorkomen is beter dan genezen. Uit de praktijk is ons vaak gevraagd wat professionals in organisaties kunnen bieden om een (vecht)scheiding te voorkomen. Hiervoor hebben we de Ik Ook van Jou – relatietraining voor sterke stellen ontwikkeld.

Bent u op zoek naar een inspirerende, verdiepende, wetenschappelijk onderbouwde, praktische en preventieve manier om (v)echtscheidingen te voorkomen, kinderen veilig en positief te laten opgroeien en bij te dragen aan het geluk van stellen? Neem contact met ons op. Wij denken graag met u mee.

Wij trainen Corona-proof
Het is mogelijk dat wij de training online verzorgen. Zodat (een deel van) de medewerkers de training ook vanuit huis kunnen volgen.

Onze missie met IOVJ incompany

Onze missie: professionals ondersteunen bij de begeleiding en ondersteuning van stellen en ouders op preventief niveau.
Ons doel: organisaties de juiste scholing en training bieden voor hun medewerkers in het werken met stellen en ouders die gaan voor een gezonde, veilige en gelukkige relatie en gezin.
Onze expertise: ontwikkelen van methodes, opleiden van professionals, aanbieden van trainingen, workshops en relatiebegeleiding en therapie.